App Design

Uw eigen bedrijfsapp weergegeven op smartphone, tablet of ander mobile device? DiGraphical en partners realiseren dit graag voor u, mits dat verstandig is. Een app ontwikkelen kost meer tijd dan een website maar soms loont het om met een app je gebruikers te bedienen. Over het algemeen zijn de volgende redenen doorslaggevend om voor een app te kiezen:

  1. Een website is geen optie wanneer je de ingebouwde functies van je mobiele apparaat die je niet kunt gebruiken via de browser. Denk aan de camera, microfoon, gps en push notificaties. Zo gebruikt Google Maps via gps je locatiegegevens. En ook voor Buienradar is het gebruik van je gps hartstikke handig.
  2. Het is wenselijk dat je app ook offline gebruikt kan worden. Een app wordt geïnstalleerd op het device van de gebruiker en na installatie is in basis geen internet meer nodig. Dit kan een groot voordeel zijn ten opzichte van een mobiele website. Zo kunnen veel game apps maar ook bijvoorbeeld Netflix zonder internet gebruikt worden. In de offline modus kan de gebruiker toch spelen of kijken omdat de content al eerder gedownload is (toen er wel verbinding met wifi was). Handig, bijvoorbeeld wanneer je in een vliegtuig of trein zit.
  3. Hoe vaker gebruikers uw tool/platform gebruiken, hoe interessanter het is om er een app van te maken. Denk bijvoorbeeld aan Twitter, dit werkt prima via de browser maar veel mensen kiezen voor hun app.
  4. Wanneer gegevens verzameld moeten worden, gaat dat vaak makkelijker met een app. Denk aan de stappenteller of hartslagmeter die men als app kan installeren op zijn/haar telefoon.
  5. Soms werkt een app gewoon beter wanneer u een bepaalde service of product aanbiedt. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van bankzaken. Met een app kunnen de gebruikers dit dan altijd en overal doen.
  6. Met een app bereikt u jongeren makkelijker. Bijna alle jongeren gaan via hun telefoon of tablet op het internet.

Maar zoals gezegd: het is niet altijd slimmer om een app in plaats van een website te laten bouwen. Bijvoorbeeld als je budget beperkt is, wanneer gebruik op een vaste locatie handiger is of wanneer gebruikers veel data moeten invoeren. Wij denken hier graag met u over mee.

 

Robert v Beckhoven uitnodiging

Deze website gebruikt functionele cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.